Annons
Växjö

Öster prisades på fotbollsgala: ”Ligger oerhört många människor bakom”

Växjö • Publicerad 16 november 2023
Per Eliasson, Chef Delegater på Svensk Elitfotboll, delar ut Superettans Tårspade till Östers evenemangsansvarige Jonatan Larsson under Allsvenskans Stora Pris.
Per Eliasson, Chef Delegater på Svensk Elitfotboll, delar ut Superettans Tårspade till Östers evenemangsansvarige Jonatan Larsson under Allsvenskans Stora Pris.Foto: EMMA WALLSKOG

Över tre miljoner besökare noterades under årets säsong av Allsvenskan och Superettan på herrsidan, vilket är en rekordsiffra. Östers IF höjde sitt snitt med över 50 procent jämfört med i fjol och under galan Allsvenskans stora pris fick klubben ta emot ”Den Gyllene Tårtspaden” som delas ut av match- och säkerhetsdelegater inom Svensk Elitfotboll till lag i de två högsta serierna. Utmärkelsen går till lag som haft den bästa publikservicen och genomgående det bästa matcharrangemanget.

– Under året har vi haft en stor ökning av publik på Visma Arena som hela vår matchorganisation har hanterat på ett mycket bra sätt. Det här priset ligger oerhört många människor bakom, allt från publikvärdar, funktionärer och övrig matchpersonal som stärker upplevelsen under våra hemmamatcher, säger Jonatan Larsson, evenemangsansvarig på Östers IF.

Annons

Motiveringen lyder: ”Föreningen har på ett utmärkt sätt genomfört det sammantaget bästa matcharrangemanget 2023 med betoning på bra stämning, fungerande organisation och ett stort engagemang”.

Det ökade antalet besökare under matcherna har gett klirr i kassan för klubben, på flera sätt. Förutom publikintäkter får 624 000 kronor från det så kallade Publikstödet som är ett initiativ av Svensk Elitfotboll och Unibet. Summan som varje klubb får påverkas av tre saker: Totalpublik, publikökning jämfört med ifjol (i absoluta tal) samt procentuell publikökning jämfört med ifjol.

Representanter från Östers IF och IF Elfsborg poserar för porträtt med priset Tårtspaden Superettan och Allsvenskan under Allsvenskans Stora Pris den 14 november 2023 i Stockholm.
Representanter från Östers IF och IF Elfsborg poserar för porträtt med priset Tårtspaden Superettan och Allsvenskan under Allsvenskans Stora Pris den 14 november 2023 i Stockholm.Foto: SIMON HASTEGÅRD

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons