Annons
Växjö

Öster vinner pris

Växjö • Publicerad 25 april 2023
Östers prisade "affärsteam". Från vänster: Sara Lennqvist (hållbarhetsansvarig), Jens Magnusson (klubbdirektör), Natalie Serrate (försäljnings- och marknadsansvarig) och Jonatan Larsson (privatmarknads- och evenemangsansvarig).
Östers prisade "affärsteam". Från vänster: Sara Lennqvist (hållbarhetsansvarig), Jens Magnusson (klubbdirektör), Natalie Serrate (försäljnings- och marknadsansvarig) och Jonatan Larsson (privatmarknads- och evenemangsansvarig).Foto: Privat

Varje år utser SEF (Svensk Elitfotboll) de bästa föreningarna affärsmässigt i såväl Allsvenskan som Superettan. Nu står det klart att Öster tar hem utmärkelsen i Superettan.

– Detta är en stor sak för oss eftersom klubbarna bedöms på ett proffsigt sätt, säger Östers klubbdirektör Jens Magnusson.

Annons

Klubbarna rankas utifrån en rad kriterier som följer: Intäkter från samarbetspartners och publik, andel köpta biljetter sju dagar före match och genomsnittlig biljettintäkt. Efter att juryn gått igenom följande lag så valde man ut fem klubbar som gick till final. Dessa fem klubbar fick sedan göra en presentation för en juryn.

– I vår presentation pratade vi förstås om ”Öster i samhället”, Skolkortet och det faktum att vi i egen regi driver restaurang Östergatan. Kommunikation, med ”Öster Inifrån” och digitalt matchprogram som nyheter, är andra satsningar som vi lyfte fram, säger Jens Magnusson.

Östers team var de som imponerade mest på juryn bestående av personer från näringslivet och Handelshögskolan i Stockholm.

De övriga fem finalisterna var AFC Eskilstuna, Brommapojkarna, IK Brage och Skövde AIK. I Allsvenskan var det BK Häcken som tog hem utmärkelsen.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons