Annons
Växjö

Österkaptenen avslutar karriären: ”Väldigt tacksam, glad och stolt”

Växjö • Publicerad 16 januari 2024
Östers Månz Berg blev målskytt borta mot AFC.
Östers Månz Berg blev målskytt borta mot AFC.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Med över 300 matcher för Östers IF och tretton säsonger i den rödblå tröjan har Månz Berg beslutat sig för att lämna klubben och avsluta spelarkarriären på elitnivå.

– Beslutet att lägga av är något som har vuxit fram under förra säsongen. Till stor del har det att göra med mina hälsenor och fötter som inte orkar med belastningen som elitfotboll kräver. Att fått göra det jag älskar i Östers IF i mer eller mindre hela mitt liv är något jag är väldigt tacksam, glad och stolt över. Framförallt är jag tacksam för alla fantastiska människor jag har haft möjligheten att lära känna under alla dessa år. Ingen nämnd, ingen glömd, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Månz Berg har Växjö Norra som moderklubb men kom till Östers IF som ungdomsspelare. Han debuterade i A-laget som 19-åring säsongen 2008 och har varit en tongivande spelare i många år.

– Månz har varit en bärande spelare för oss i många år så det är givetvis ett stort avbräck. I slutändan är det Månz beslut att göra detta och sån är fotboll ibland. Vi tackar honom för alla hans fina insatser hos oss och han är såklart alltid välkommen tillbaka till föreningen, säger sportchefen Vito Stavljanin.

Månz Berg kommer inför hemmapremiären mot Degerfors på Visma Arena i vår att hyllas för sina insatser i klubben.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons