Annons
Växjö

Östers akademichef lämnar uppdraget

Växjö • Publicerad 7 januari 2024
Robert Grandén lämnar rollen som akademichef i Östers IF
Robert Grandén lämnar rollen som akademichef i Östers IFFoto: Pressbild

Hösten 2022 anställdes Robert Grandén som ny akademichef för Östers IF. Men nu, en säsong senare, lämnar han uppdraget för att gå tillbaka till ett jobb inom skolvägen.

– Jag har trivts väldigt bra i föreningen tillsammans med alla fantastiska kollegor och människor som lever med Östers IF. Dock så passar det bättre i livet just nu att arbeta på hemmaplan närmre familjen i Markaryd. Det har varit en mycket utvecklande tid i klubben där vi tagit stora steg i verksamheten på många områden, säger Robert Grandén.

Annons

Han lyfter upp att Östers tre äldsta akademilag spelar i Allsvenskan 2024, att fler spelare än på länge blivit kallade till landslagssamlingar och många egna spelare regelbundet tränar med A-laget.

Robert Grandén är sedan flera år tillbaka bosatt i Markaryd. Han har utbildat sig till lärare i Växjö, har UEFA Pro utbildning som tränare och bland annat tränat Ljungby IF, Vittsjö GIK, Växjö BK, Hässleholms IF och akademilag i IFK Värnamo. Dessutom har han haft uppdrag som tränarinstruktör inom bland annat Smålands- och Hallands fotbollsförbund och har drivit företag inom bland annat fotbollsutbildning och ledarskapsutveckling.

Målsättningen är att Robert Grandén ska finnas kvar och arbeta i och kring vissa projekt inom Östers akademi även fortsättningsvis.

Ny akademichef i Östers IF blir Daniel Friberg som de senaste åren lett Östers P19-lag.

– Jag är stolt och glad över att få fortsätta arbeta i Östers IF under flera år framöver där jag trivs väldigt bra. Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga kollegor i organisationen fortsätta att utveckla vår akademi och driva Öster framåt mot nya mål och framgångar, säger Daniel Friberg.

Ny P19-huvudtränare blir 26-årige Johan Karlsson som flyttade till Växjö vid årsskiftet och har en roll som även inkluderar skolverksamheten. Han kommer närmast från en roll som huvudtränare för Skellefteå FF i division 2.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons