Annons
Växjö

Östers IF ska utveckla parafotbollen

Växjö • Publicerad 16 april 2022
Emelie Dahl och Sara Lennqvist.
Emelie Dahl och Sara Lennqvist.

I ett par år har Östers IF haft parafotboll som en del av verksamheten. Nu blir Emelie Dahl, som idag är huvudtränare för paralaget Östers Stars, ansvarig för den fortsatta driften och utvecklingen.

– Det känns jättekul att få förtroendet från föreningen för att fortsätta utveckla det arbete inom parafotbollen som vi påbörjat. Det skapar också större möjligheter för våra deltagare och öppnar dörrar för att ännu fler skall kunna vara med, säger Emelie Dahl.

Annons

För första gången kommer Öster Stars i år att delta i ett speciellt utformat seriespel och parafotbollen får även en egen grupp i Östers inomhusturnering LF-cup i november.

– Vi har länge velat göra det som vi gör idag ännu bättre och tillsammans med Emelie kan vi nu ta nästa steg tillsammans. Vi firar detta med att köra första utomhuspasset på Visma Arena den 19 april och hoppas att ännu fler vill vara med oss på resan under 2022, säger föreningens CSR-ansvarige Sara Lennqvist.

Östers Stars tränar en gång i veckan. Under vintertid bedrivs träningen inomhus på Centrumskolan och dessutom har de öppnat upp för ett spontantillfälle för de som vill prova på parafotboll. Barn mellan 8 och 14 år som har en funktionsvariation kan varje lördag delta oavsett om de är med i Öster Stars eller inte. Under sommartid tränar laget på Arabyvallen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons