Annons
Växjö

Östers tränare lämnar: ”Stort tack”

Växjö • Publicerad 24 november 2023
Srdjan ”Tufa” Tufegdzic lämnar Östers IF efter två säsonger.
Srdjan ”Tufa” Tufegdzic lämnar Östers IF efter två säsonger.Foto: Calle Rydqvist

Under fredagen avslöjade Smålandsposten att Srdjan ”Tufa” Tufegdzic lämnar uppdraget som huvudtränare för Östers IF eftersom de sportsliga resultaten inte har varit tillräckligt bra. Nu bekräftar klubben att så blir fallet.

Tufa kom till Öster inför säsongen 2022 och tog under sitt första år laget till ett allsvenskt kval. I år slutade laget fyra och missade möjlighet till uppflyttning efter en svag period i maj och få poäng mot de övriga topplagen.

Annons

– Jag vill tacka Tufa för ett fantastiskt och dedikerat arbete för Östers IF under de åren som han varit i föreningen. Det är en tränare och människa med stort hjärta som jag önskar all lycka till framöver, säger klubbdirektör Jens Magnusson.

Sportchefen Vito Stavljanin beskriver att det har sprudlat med energi, entusiasm och professionalism kring Tufa och att han har bidragit till att klubben utvecklats och blivit ett topplag i Superettan.

Huvudpersonen själv lämnar Öster och Växjö med att tacka alla inblandade.

– Stort tack till alla spelare, ledarstab, supportrar med East Front i spetsen och hela organisationen för det hårda arbetet som lagts ned för Östers IF. Jag önskar er alla i föreningen det bästa i framtiden.

Nu ska Östers ledning påbörja arbetet med att hitta hans efterträdare.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons