Annons

Östersupporter frias i tingsrätten – döms i hovrätten

Växjö • Publicerad 20 april 2024
Bengal.
Bengal.Foto: MATHIAS BERGELD

I september förra året spelade Östers IF bortmatch mot Skövde AIK och hundratals Östersupportrar hade klätt sig i vitt dagen till ära eftersom Öster spelade i sitt vita bortaställ.

Flera Östersupportrar tände bengaler i sin marsch från centrum till matcharenan i Skövde och en polispatrull ingrep mot en 17-årig supporter som åtalades för brott mot ordningslagen.

Annons

I tingsrätten friades tonåringen eftersom polisen kan ha misstagit sig på person eftersom många Östersupportrar var klädda i vitt och att ingripandet skedde ungefär en och en halv timme efter händelsen.

Men nu döms han i hovrätten efter att åklagaren överklagat tingsrättens dom.

Östersupportern har förnekat att han har använt en bengalisk eld och att supporterpolisen som pekade ut honom tagit fel på person. Polisen har uppgett att han på ungefär två meters avstånd såg bengalbränningen och att personen tog av sig sin maskering.

Hovrätten lyfter upp att det saknas skäl att ifrågasätta supporterpolisens uppgifter och domstolen anser att det genom hans uppgifter är ställt utom rimligt tvivel att det var Östersupportern som använde den bengaliska elden.

17-åringen döms för brott mot ordningslagen och ska betala 1 800 kronor i penningböter.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons