Annons

Östersupporter frias – polis kan ha sett fel

Växjö/Skövde • Publicerad 30 januari 2024
Bengal.
Bengal.Foto: MATHIAS BERGELD

Den 2 september i fjol spelade Östers IF bortamatch mot Skövde AIK i Superettan och Smålandsposten rapporterade om att hundratals Östersupportrar hade klätt sig i vitt dagen till ära, eftersom deras favoritlag skulle spela i sitt vita bortaställ.

Enligt polisen tände flera Österfans bengaler på sin marsch från Skövde centrum till matcharenan och senare på läktaren ingrep en patrull mot en supporter i tonåren som blev misstänkt och åtalad för brott mot ordningslagen. Enligt åklagaren hade han ”använt en bengalisk eld utan tillstånd från Polismyndigheten på Storgatan i Skövde”.

Annons

Men nu frias tonåringen i Växjö tingsrätt från misstanken. Domstolen tar fasta på att många av Östersupportrarna var klädda i vitt och att polisens ingripande mot tonåringen inträffade cirka en och en halv timme efter den påstådda bengalbränningen.

”Enligt tingsrätten kan det mot denna bakgrund inte uteslutas att XX (polismannen) har misstagit sig på person”, skriver tingsrätten i den friande domen.

Åklagare har dock beslutat att tonåringen får ett tidsbestämt tillträdesförbud till matcher i Allsvenskan och Superettan.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons