Annons
Växjö

Östersupportern kan vinna pris

Växjö • Publicerad 15 november 2023
Tobias Levinsson kan vinna det Svenska Supporterpriset.
Tobias Levinsson kan vinna det Svenska Supporterpriset.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Tobias Levinsson var med och bildade Östers supporterklubb East Front 1992. Nu kan han vinna det Svenska Supporterpriset. Det är en utmärkelse som hyllar supportrar som berikar svensk idrott genom sin passion och sitt engagemang. Priset är instiftat av Unibet, som totalt kommer att dela ut en kvarts miljon kronor till supportrar och deras föreningar.

I motiveringen lyfts det fram att Tobias har varit en del av kärnan av supportrar som aldrig svikit, trots att laget under många haft ”mycket få sportsliga framgångar och snarare ofattbara motgångar”. Han beskrivs ha en unik förmåga att på ett personligt sätt få alla medlemmar att känna sig delaktiga oavsett om man bor 100 mil från arenan eller är den som står mitt i klacken och under de två senaste decennierna har han administrerat East Fronts medlemsregister.

Annons

”Tobias har med sitt outtröttliga engagemang som medlemsansvarig i högsta grad bidragit till att Östers supporterföring East Front på mindre än två år har förvandlats från trött supporterklubb med hög medelålder till en modern supporterklubb med tifo- och ultraskultur anförd av ungdomar”, står det i motiveringen.

Vinnaren av Svenska Supporterpriset kammar hem totalt 60 000 kronor, varav 30 000 går till föreningen. Under hösten utses även 19 regionala vinnare, som belönas med 10 000 kronor, varav 5000 kronor går till föreningen de stöttar.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons