Annons
Växjö

Östersupportern Tobias prisas: ”Sinnesbilden för en trogen supporter”

Växjö • Publicerad 7 december 2023
Tobias Levinsson
Tobias LevinssonFoto: Lars-Göran Rydqvist

Svenska Supporterpriset är en utmärkelse som hyllar supportrar som berikar svensk idrott genom sin passion och sitt engagemang. Priset är instiftat av Unibet, som totalt kommer att dela ut en kvarts miljon kronor till supportrar och deras föreningar.

Nu har 19 regionvinnare utsetts och bland dessa kommer en utses till nationell vinnare. Smålands vinnare är Östersupportern Tobias Levinsson som var med och bildade Östers supporterklubb East Front 1992.

Annons

För regionvinsten belönas han med 10 000 kronor, varav hälften går till föreningen.

”Tobias Levinssons resa började för drygt 30 år sedan när han var med och grundade East Front, Östers IF:s officiella supporterförening. En central figur inom supporterkretsar, som många ser upp till, från sin roll som medlemsadministratör till läktarengagemang. När resultaten går emot är Tobias den som inleder läktarsången, som pratar med alla på supporterbussen, och kommer med tröstande ord efter det snöpliga baklängesmålet på övertid. Tobias är sinnebilden för en trogen supporter och Smålands regionsvinnare i Svenska Supporterpriset 2023”, står det i motiveringen.

När han nominerades från början lyftes det fram att Tobias Levinsson har varit en del av kärnan av supportrar som aldrig svikit, trots att laget under många haft ”mycket få sportsliga framgångar och snarare ofattbara motgångar”. Han beskrevs ha en unik förmåga att på ett personligt sätt få alla medlemmar att känna sig delaktiga oavsett om man bor 100 mil från arenan eller är den som står mitt i klacken.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons