Annons
Växjö

Över 100 studenter samlades för studentfest i Ingelstad – urartade och startade brasa

När över 100 studenter skulle samlas för en studentfest i Ingelstad urartade det och ett mindre bål tändes på campingplatsen.
Ingelstad • Publicerad 2 juni 2022 • Uppdaterad 3 juni 2022

Här saknas innehåll

21.45 fick SOS in ett larm om en gräsbrand i Ingelstad som enligt initiala uppgifter skulle äga rum mellan tennisbanan och fotbollsplanen.

Räddningstjänsten skickade ut två enheter till platsen. Enligt SOS Händelseinformation rörde det sig om något slags bål på campingplatsen, i stället för en gräsbrand.

Annons

När Smålandsposten når Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge berättar de att över hundra ungdomar har samlats på campingplatsen för en studentfest som urartat och att de onyktra ska ha tänt på ett mindre bål, cirka 3 x 3 meter.

– Det var väldigt mycket folk och mycket fylla, men lugnt, säger polisens presstalesperson.

Räddningstjänsten fick förstärkning av polisen.

– Det finns ingen misstanke om brott i nuläget. Räddningstjänsten kunde släcka brasan och trots att det var så många personer där och högljutt var det lugnt. Vi har lämnat platsen, säger polisens presstalesperson.

Foto: Lena Gunnarsson
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons