Annons
Växjö

Överraskande stort intresse för ny gymnasieutbildning

Växjö • Publicerad 8 september 2021
Realgymnasiets ridlektion. Från vänster: Anna Arvidsson, instruktör, och Nea Hedman, elev på Realgymnasiets hästutbildning.
Realgymnasiets ridlektion. Från vänster: Anna Arvidsson, instruktör, och Nea Hedman, elev på Realgymnasiets hästutbildning.Foto: Josefine Stenersen Nilsson

När Växjös nystartade gymnasium – Realgymnasiet – öppnade upp för en hästutbildning under pågående hösttermin var intresset bland eleverna över förväntan.

Skolan hade planerat för fem till sex ridelever, men när terminen började var det dubbelt så många elever på den nya utbildningen och skolan var tvungen att strukturera om, skriver Smålandsposten.

– Nu är hästeleverna tolv stycken och delade i två grupper, säger rektorn Magnus Birgersson till Smålandsposten.

Undervisningen i hästhållning och ridning sker i Bergunda hos Växjöortens fältrittklubb, VFK. De första läsåret lär sig eleverna om grundläggande och teoretiska moment, men inför andra och tredje termin ska det bli möjligt att välja olika inriktningar så som unghästar/avel, instruktör eller mot sport i form av tävling.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons