Annons

Övervakningskameror fångade vilt slagsmål inne i Växjöbutik

Plötsligt utbröt ett vilt slagsmål inne i butiken där två tonåringar överöste en annan ung man med slag och sparkar.
Nu åtalas tonåringarna, som är bröder, för misshandel sedan överfallet fångats av butikens övervakningskameror.
Växjö • Publicerad 23 april 2023
Det våldsamma bråket filmades av butikens övervakningskameror. Foto från polisens förundersökning
Det våldsamma bråket filmades av butikens övervakningskameror. Foto från polisens förundersökning

Händelsen som nu har lett till åtal vid Växjö tingsrätt inträffade en kväll i januari på Cirkle K-macken på Teleborg. Plötsligt upptäckte butikspersonalen att en ung man blev inknuffad i entrédörrarna och därefter tog han sig in i butiken med två tonåringar efter sig. Tonåringarna överöste mannen med knytnävsslag och sparkar inne i butiken och de kastade även läskburkar och chokladkakor på honom.

Det vilda slagsmålet varade i cirka två minuter och därefter försvann parterna åt olika håll, samtidigt som flera polispatruller ryckte ut till platsen.

Annons

En polispatrull kunde kort senare gripa två bröder, en 19-åring och en 17-åring, i ett bostadsområde på Teleborg. Poliserna hade känt igen bröderna från butikens övervakningsfilmer från slagsmålet.

När polisen förhörde 19-åringen erkände han direkt att han hade gjort sig skyldig till misshandel men hävdade självförsvar. Han berättade att den man i 20-årsåldern som bröderna hamnade i slagsmål med i butiken, först hade gått till attack mot honom. Detta skulle ha inträffat vid Teleborg Centrum lite tidigare samma dag. Enligt 19-åringen hade 20-åringen – som han inte hade någon tidigare konflikt med – helt oprovocerat ha slagit honom i ansiktet, uttalat hotelser och även slitit fram en kniv.

När polisen förhörde den drabbade 20-åringen berättade han att han ”fick lite stryk”, försvarade sig själv och inte hade något skadeståndsanspråk.

För 19-åringen och 17-åringen väntar snart rättegång där de står åtalade för misshandel av normalgraden.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons