Annons
Växjö

Owe Svensson väljs in i Hall of Fame

Växjö • Publicerad 14 mars 2023
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Fyra profiler väljs in i bandyns Hall of Fame 2023. En av dem är den snart 80-årige eldsjälen Owe Svensson i Åby. Han var ordförande i Åby/Tjureda i 53 år och ordförande i Smålands Bandyförbund i 31 år. Dessutom har han varit verksam i Svenska Bandyförbundet i 40 år samt i Smålandsidrotten och Smålands Idrottshistoriska Sällskap i 20 år.

– Det är ju den finaste som finns av utmärkelser, titta bara vilka bandyprofiler som tidigare valts in, säger Owe Svensson i en intervju med Svenskbandy.se.

Annons

Hall of Fame upprättades för över tio år sedan med syfte att lyfta fram Sveriges stora bandyprofiler, båda spelare och ledare.

– I och med den tolfte selektionen ser vi hur en mycket gedigen lista innehållande idel fina namn har vuxit fram. Utmärkelsens betydelse märks också när vi förmedlar nyheten till de som väljs in. Det är mycket glada känslor och de känner sig ärade, säger Per Selin, samordnare av juryarbetet till bandyns Hall of Fame.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons