Annons
Växjö

P-avgift kan införas på Arenastaden

Växjö • Publicerad 1 oktober 2023
Foto: Erik Corshammar

Växjö kommun vill börja ta betalt för kommunens allmänna parkeringar på Arenastaden. Kommunen vill öka tillgängligheten till de allmänna parkeringsplatserna och främja idrotts- och föreningsverksamheten i området.

– Med Arenastadens utveckling kommer ett naturligt behov av att reglera parkeringarna i området. Förslaget som vi nu lägger fram är väl avvägt och anpassat utifrån den verksamhet som finns i området och ökar därmed tillgängligheten till parkeringsplatser, säger Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Arenastaden med omnejd har de senaste åren byggts ut och förtätats med bostäder och verksamheter och de privata parkeringsplatser som tillkommit är i hög grad avgiftsbelagda och många som bor och verkar i området väljer att parkera på de avgiftsfria parkeringarna.

Avgiften föreslås bli en timtaxa på 5 kronor i timmen dygnet runt och en max dygnstaxa på 30 kronor per dygn samt ett månadskort på 450 kronor per månad. I förslaget finns också två timmars avgiftsfri parkering.

I vinter tas beslutet av politikerna i Växjö och om den nya parkeringstaxan fastställs börjar den nya taxan från och med den 1 januari 2024.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons