Annons

Paket med 15 kilo amfetamin upptäcktes på postterminal – tre män döms till fängelse

Växjö • Publicerad 14 mars 2024
Totalt rörde det sig om 15 kilo amfetamin.
Totalt rörde det sig om 15 kilo amfetamin.Foto: Bild från Polisens förundersökning

I oktober förra året smugglade tre män i 20-årsåldern in 15 kilo amfetamin till Sverige. Men leveransen stoppades vid Postnords terminal i Växjö och nu har männen dömts till fängelse.

Två av männen döms till fängelse i fem och ett halvt år för grov narkotikasmuggling och den tredje döms till ett och ett halvt års fängelse.

Annons

Leveransen skulle hämtas ut i en butik i Ronneby men då hade polisen bytt ut narkotikan mot mjöl och männen greps. Amfetaminet ska ha varit förpackat i 15 mindre förpackningar om ungefär ett kilo vardera.

Den 22-årig man som får ett fängelsestraff på ett och ett halvt år får strafflindring efter att ha berättat utförligt om händelseförloppet runt knarksmugglingen, både om sin egen och andras inblandning.

”Hans uppgifter måste anses ha haft väsentlig betydelse för utredningen av brottet. Tingsrätten finner därför att en strafflindring ska ske”, står det i Växjö tingsrätts dom.

22-åringen har uppgett att han några veckor innan smugglingen ska ha hotats av flera maskerade män med en pistol. Tingsrätten skriver i domen att de kan förstår att han har varit rätt men att han har haft goda möjlighet att kontakta polisen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons