Annons
Växjö

Paket med prylar för 52 000 försvann på posten – Växjöbo vinner tvist

Växjö • Publicerad 31 januari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: MAXIM THORÉ

En man i Växjö beställde under hösten 2021 flera teknikprylar från ett stort e-handelsföretag. Växjöbon betalade drygt 52 000 kronor men efter ett par veckor ångrade han hela köpet och returnerade varorna.

Paketet kom dock aldrig fram till företaget, och när Växjöbon inte fick sina pengar återbetalade vände han sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Annons

Han förklarade att han hade skickat tillbaka paketet helt enligt företagets instruktioner och ”inte kan lastas för att det har blivit felsorterat” på posten.

Företaget uppgav i sitt svar till ARN att man ifrågasatte om Växjöbon verkligen hade returnerat samtliga varor, eftersom det kvitto som han åberopat som bevisning bara visade att ett paket hade lämnats intill transportfirman, men inte dess innehåll. Dessutom – hävdade företaget – missade Växjöbon att använde den förtryckta returetiketten och han måste även ha skrivit fel adress.

ARN går nu på Växjöbons linje i tvisten. Enligt nämnden måste det förutsättas att han skickade tillbaka samtliga varor och inget tyder på att han agerade ”vårdslöst vid returen”. ARN beslutar därför att företaget ska betala tillbaka de 52 000 kronor som de försvunna varorna kostade.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons