Annons
Växjö

Butikstjuv skallade väktare – misstänks för fyra brott

Butikstjuven greps av polis på Grand Samarkand sedan han skallat en väktare i ansiktet. I hans bil hittades mer stöldgods. Nu är han misstänkt för fyra brott.
Växjö • Publicerad 8 maj 2021 • Uppdaterad 9 maj 2021
Foto: Pressbild

Vid tretiden på lördagen ryckte polispatruller ut till Grand Samarkand i Växjö sedan en ordningsvakt och en väktare i köpcentret tryckt på sina överfallslarm.

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen Samir Cehic hade en civilklädd väktare inne på Stadium upptäckt en 67-årig man, som hade plockat på sig varor värda cirka 3 000 kronor utan att betala.

Annons

När väktaren konfronterade 67-åringen utanför butiken gjorde han motstånd och en uniformerad ordningsvakt fick hjälpa till.

– Först lugnade mannen ner sig men sedan skallade han en av vakterna i ansiktet. Då anlände poliserna och kunde gripa honom, säger Samir Cehic.

67-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare för tillgrepsbrott, är nu misstänkt får rån i motvärnsfallet, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen eftersom han även hade knivar på sig vid gripandet.

– Han är även misstänkt för häleri. När polisen gjorde en husrannsakan i hans bil på parkeringen hittades misstänkt stöldgods i fordonet, fortsätter Samir Cehic.

Mannen anhölls senare under kvällen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons