GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Butikstjuv skallade väktare – misstänks för fyra brott

     Butikstjuven greps av polis på Grand Samarkand sedan han skallat en väktare i ansiktet. I hans bil hittades mer stöldgods. Nu är han misstänkt för fyra brott.
     Foto: Pressbild

     Vid tretiden på lördagen ryckte polispatruller ut till Grand Samarkand i Växjö sedan en ordningsvakt och en väktare i köpcentret tryckt på sina överfallslarm.

     Enligt jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen Samir Cehic hade en civilklädd väktare inne på Stadium upptäckt en 67-årig man, som hade plockat på sig varor värda cirka 3 000 kronor utan att betala.

     När väktaren konfronterade 67-åringen utanför butiken gjorde han motstånd och en uniformerad ordningsvakt fick hjälpa till.

     – Först lugnade mannen ner sig men sedan skallade han en av vakterna i ansiktet. Då anlände poliserna och kunde gripa honom, säger Samir Cehic.

     67-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare för tillgrepsbrott, är nu misstänkt får rån i motvärnsfallet, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen eftersom han även hade knivar på sig vid gripandet.

     – Han är även misstänkt för häleri. När polisen gjorde en husrannsakan i hans bil på parkeringen hittades misstänkt stöldgods i fordonet, fortsätter Samir Cehic.

     Mannen anhölls senare under kvällen.

     Läs mer