Annons

Påkörd man kvar på sjukhuset – har inte kunnat förhöras

På tisdagskvällen fick totalt tre personer föras till Växjö lasarett efter två trafikolyckor som inträffade kort efter varandra vid halv sextiden.
Växjö/Lessebo • Publicerad 1 november 2023
Bild från olyckan på Norremarksvägen.
Bild från olyckan på Norremarksvägen.Foto: Calle Rydqvist

Den första trafikolyckan inträffade på Stationsgatan i Lessebo där en man i 45-årsåldern hittades skadad. Han fördes med ambulans till sjukhuset med allvarliga skador och på onsdagen meddelade Region Kronoberg att han fortfarande vårdas på en avdelning.

Polisen har upprättat anmälningar om smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada efter händelsen, men det finns ingen misstänkt.

Annons

– Mannen uppgav att han hade blivit påkörd av ett fordon men det var ingen förare kvar på platsen när patrullen kom fram och inga personer har sett vad som hände. Men vår uppfattning är att det har inträffat en trafikolycka, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Vi är fortfarande i ovisshet kring den här olyckan eftersom mannen på grund av sitt skadeläge inte har kunnat höras om det inträffade, fortsätter Robert Loeffel.

Den andra trafikolyckan inträffade på Norremarksvägen i Växjö strax före klockan sex på tisdagskvällen. Även omständigheterna kring den olyckan var på onsdagsförmiddagen oklara. Enligt polisen var det en cyklist som fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en personbil.

Region Kronoberg uppgav däremot att det var en kvinna och en man som båda är i 70-årsåldern som kom in till akuten efter påkörningen. De klarade sig med lindriga skador.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons