GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paludan får tillstånd att demonstrera i Växjö

Den högerextrema politikern Rasmus Paludan har fått tillstånd att demonstrera mot Islam i Växjö, rapporterar P4 Kronoberg. Den planerade demonstrationen kommer att hållas på Stortorget på söndag.
Växjö • Publicerad 4 augusti 2022
Rasmus Paludan.
Rasmus Paludan.Foto: Jan Pettersson

Paludan ansökte om att få genomföra demonstrationen på Araby men polisen har valt att flytta den till Stortorget istället.

– Vi gör alltid en bedömning när vi ger tillstånd och tittar naturligtvis på hur det sett ut vid tidigare sammankomster, säger Maya Forstenius på polisens kommunikationsavdelning till P4 Kronoberg.

Rasmus Paludan är partiordförande för det högerextrema partiet Stram Kurs som i våras meddelade att de ställer upp i det svenska riksdagsvalet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.