Annons
Växjö

Dansstudion flyttar familjefesten i Växjö

Växjö • Publicerad 5 augusti 2022
Ingrid Andrén från dansstudion Move it.Foto: Lena Gunnarsson

Under söndagen planerade dansstudion Move it att bjuda in till familjefest med dansuppvisningar, godisregn och olika tävlingar i Linnéparken i Växjö. Men sedan beskedet om att den högerextrema politikern Rasmus Paludan har fått tillstånd att demonstrera bara ett stenkast bort har Move it valt att flytta sitt evenemang och ansluta till sommarfesten på Araby istället.

– Vi ansluter oss till en sommarfest på Araby. Vi vill fortfarande vara en motpol till det här och göra något glädjefullt. Det är bara att vi inte vill sätta oss i Linnéparken och göra det, säger Ingrid Andrén som driver dansstudion Move it i Växjö till Smålandsposten.

Annons

Polisens handläggare såg inga problem med att ge tillstånd till både Paludan och Move it på samma dag med ungefär en halvtimmes mellanrum.

– Vår målsättning är att alla som har sökt tillstånd ska kunna genomföra sina arrangemang på ett säkert sätt. Vi har sett att det i det här fallet har varit möjligt att bevilja tillstånd för båda arrangemangen, givet att det är olika tider och två olika platser, säger Patricia Vida som handlagt tillståndet för Move its familjefest i Linnéparken till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons