Annons
Växjö

Pappa misshandlade dotter – får villkorlig dom

Växjö • Publicerad 17 maj 2022

Här saknas innehåll

En 45-årig man har dömts för att ha misshandlat och knivhotat sin 13-åriga dotter. Händelsen utspelade sig i deras gemensamma bostad i Växjö i januari 2020.

Enligt domen var det när pappan fick kännedom om att dottern utsatts för en våldtäkt som misshandel ägde rum. Han slog och drog henne i håret och hotade även henne med en kniv.

Annons

Flera av flickans kompisar blev vittnen till när flickan stormade ut från bostaden med blod från munnen och på tröjan, utan skor mitt i vintern. Efter henne kom pappan jagandes.

Flickan fick en skada på örat och har mått psykiskt dåligt efter händelsen.

Mannen har nekat till samtliga anklagelser. Även flickans mamman som var med när misshandeln inträffade och var den som hämtade kniven, har nekat till att våld eller hot ska ha förekommit.

Men tingsrätten går på flickans berättelse, som stöds av de vittnesmål som har lämnats. 45-åringen ska därför dömas för misshandel och olaga hot.

Enligt tingsrätten ligger straffvärdet för gärningarna på minst fyra månaders fängelse. Men den tidigare ostraffade mannen döms i stället till villkorlig dom och 5 000 kronor i dagsböter. Domstolen motiverar detta med att mannen förlorade sitt jobb inom Växjö kommun när brottsmisstankarna mot honom uppdagades.

Han ska betala 15 000 kronor i skadestånd till sin dotter för kränkning och sveda och värk.

Växjö Tingsrätt. Montage: Smp.
Växjö Tingsrätt. Montage: Smp.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons