Annons

Par blev av med en kvarts miljon i bedrägeri

Växjö • Publicerad 3 februari 2024
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAGNUS LEJHALL

I fjol blev ett äldre par i Stockholmsområdet uppringda av en man som hävdade att han företrädde deras bank och informerade dem om att det pågick olagliga aktiviteter på deras konton.

Mannen, som var en bedragare, lyckades övertyga paret om att de skulle logga in med sina bank-id och swisha 15 000 kronor till banken för att stoppa de påstådda olagliga konto-aktiviteterna.

Annons

Senare visade sig att paret blivit av med närmare en kvarts miljon kronor men genom reverserade köp lyckades banken säkra 140 000 kronor som paret fick tillbaka.

Swishpengarna skickades till en 19-årig Växjöbo som några minuter efter att han fått pengarna tog ut dem i en bankomat. Nu har 19-åringen dömts för penningtvättsförseelse och ska betala 15 000 kronor i skadestånd till det lurade paret. Han ska också betala 1 500 kronor i dagsböter.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons