Annons
Växjö

Par fick solresan förstörd – kräver ersättning för psykiskt lidande

Växjöparet tvingades bo på ett hotellrum fullt med svartmögel. Nu begär de 10 000 kronor i ersättning för psykiskt och fysiskt lidande under solsemestern.
Växjö/Rhodos • Publicerad 27 december 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Ett medelålders par i Växjö har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) sedan de hamnat i en tvist med en researrangör.

Paret spenderade i somras en chartervecka på Rhodos men de var allt annat än nöjda med det bokade hotellets standard. Enligt paret var både badrummet och sovrummet fullt med svartmögel och flera tekniska apparater var ur funktion.

Annons

När de påpekade problemen för researrangören fick de inget erbjudande om att byta rum eller hotell och de fick heller ingen hjälp från hotellets sida med möglet.

”Hotellet var en hälsorisk att bo på vilket skapade mycket frustration”, skriver paret i sin anmälan till ARN och tillägger att de är mycket besvikna på resebolagets bemötande och brist på agerande.

Charterresan kostade 14 000 kronor och paret begär nu att bolaget ska kompensera dem med 10 000 kronor för ”fel marknadsföring på nätet/hemsidan samt för psykiskt och fysiskt lidande”.

Det blir nu ARN som får granska och fatta ett vägledande beslut i tvisten mellan de båda parterna.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons