Annons

Par försökte ta tillbaka stulen elsparkcykel – blev hotade med pistol

Växjö • Publicerad tisdag 17:00
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Ehring

Smålandsposten rapporterade på måndagen att två personer hade gripits efter en polisinsats på stationsområdet i Växjö centrum.

Det var vid niotiden på måndagsmorgonen som flera polispatruller ryckte ut till Resecentrum sedan en man och en kvinna slagit larm om att de hade blivit utsatta för vapenhot. Polisen kunde en kort stund senare gripa två män på en adress i centrala Växjö.

Annons

Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel var upprinnelsen till händelsen att kvinnan och mannen hade upptäckt att en av männen körde på deras elsparkcykel, som tidigare hade blivit stulen.

– När de försökte ta tillbaka elsparkcykeln blev den ene mannen hotfull och drog fram ett pistolliknande föremål, säger Robert Loeffel.

De två männen – i 40- respektive 65-årsåldern – är kända av polisen sedan tidigare och patrullerna fick snabbt fram uppgifter om dem som ledde till gripandet i en bostad i Växjö.

Båda männen släpptes efter förhör och misstankarna mot dem gäller grovt vapenbrott, grovt olaga hot och häleri.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons