Annons
Växjö

Par greps för mord – polisen hyllar vittnen: ”Väldigt tacksamma”

Lammhult • Publicerad 9 maj 2023
Mord i Lammhult
Mord i LammhultFoto: Carl Carlert

På söndagen kunde polisen gripa den 57-årige man och den 49-åriga kvinna som har varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för att i fredags natt ha mördat en man i 50-årsåldern i Lammhult.

Smålandsposten rapporterade på söndagen att flera polispatruller ryckte ut till riksväg 30, strax söder om avfarten mot Bjursjö, sedan man fått tips om att paret befann sig där och försökte stoppa bilar.

Annons

– Det finns uppgifter från vittnen om att de försökte stoppa bilar för att kunna komma vidare, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel gick gripandet odramatiskt till och polisen har nu hållit ett första förhör med 57-åringen och 49-åringen. Det är inte känt hur de ställer sig till mordanklagelserna.

Det var allmänheten som slog larm till polisen om att paret befann sig vid vägrenen.

– Det var personer som hade känt igen de här två personerna efter att vi gått ut med en efterlysning med signalement. Det var mycket bra agerat och vi är väldigt tacksamma. Vi har även fått in flera tips under helgen från personer som har haft värdefull information vilket har fört oss framåt i utredningen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons