Annons

Par stal från byggarbetsplats i Växjö – bilen var ”full med stöldgods”

En man och en kvinna sitter anhållna misstänkta för stöld efter att ha försökt lämna en byggarbetsplats i en bil full med stöldgods. De avslöjades av personal på plats.
Växjö • Publicerad 9 mars 2023 • Uppdaterad 10 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Vid klockan 13.37 fick polisen larm om en stöld av verktyg vid en byggarbetsplats i Öjaby i Växjö kommun. Personal ska ha stoppat en bil med två personer i som var på väg att lämna det inhägnade området.

– Bilen var citat ”full med stöldgods” enligt anmälan. De ska ha försökt lämna platsen i bilen men personalen avslöjade dem. De två personerna ska också ha dumpat lite stöldgods i en närliggande skog men vi kunde säkra godset, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Annons

De två personerna, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, har anhållits misstänkta för stöld. Enligt jourhavande förundersökningsledare var stöldgodset värt 40 000 kronor.

På fredagsmorgonen satt paret fortfarande anhållna. Enligt polisen hade de stulit dyrbara laserinstrument från byggarbetsplatsen.

– Byggarbetarna satt och åt lunch när de upptäckte parets bil och de såg att mätutrustningen var borta. De blockerade då utfarten från platsen och slog larm till polisen. Det var föredömligt agerat av dem, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons