Annons
Växjö

Par tog med sig sina barn till Växjöbutik – stal varor för 10 000

Växjö • Publicerad 1 december 2022
Paret misstänks ha stulit varor för drygt 10 000 kronor på Ica Maxi. Foto från polisens förundersökning
Paret misstänks ha stulit varor för drygt 10 000 kronor på Ica Maxi. Foto från polisens förundersökning

En dag i slutet av juni i år upptäckte en civilklädd väktare en barnfamilj inne på Ica Maxi där föräldrarna uppträdde misstänksamt.

Väktaren följde efter mannen och kvinnan – som hade sina två små barn med sig – och såg när de scannade ett fåtal varor med självscanningsapparaten. Men paret la även ner ett stort antal varor – bland annat barnkläder, en robotdammsugare och en dyr högtalare – i kundvagnen som de aldrig registrerade med apparaten.

Annons

När familjen kom till självscanningskassan betalade mannen de drygt 100 kronor som varor som paret hade scannat in kostade, och därefter körde kvinnan ut med den välfyllda kundvagnen med obetalda varor.

Väktaren ingrep mot paret när de var på väg till sin bil och en polispatrull ryckte ut till platsen.

Mannen och kvinnan – som båda är i 30-årsåldern och hemmahörande i Jönköpings län – greps och fördes till polishuset för förhör. Det visade sig att varorna som de stulit var värda totalt drygt 10 000 kronor.

Nu åtalas paret vid Växjö tingsrätt för stöld. Både mannen och kvinnan har nekat till brott och berättat att de – när väktaren ingrep – precis skulle gå tillbaka in i butiken och betala för alla varorna.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons