Annons

Par tutade på passiv bilförare vid Samarkand – blev påkörda på riksväg 25

Paret tutade på bilföraren när han inte reagerade på grönt ljus. En kort stund senare blev de påkörda.
Nu åtalas en 32-åring misstänkt för två trafikbrott. Han har nekat trots att han fångades på bild.
Växjö • Publicerad 6 november 2023
Foto: Lena Ehring

Trafikincidenten som nu har lett till åtal vid tingsrätten inträffade i korsningen Mörners väg–Hejaregatan vid Grand Samarkand i Växjö i början av oktober.

Ett par som hade varit och handlat hamnade bakom en bilförare vid rödljusen och när han inte reagerade på att det slog om till grönt, tutade den bakomvarande föraren till. När inget hände fick föraren köra om den stillastående bilen för att kunna fortsätta norrut på riksväg 25.

Annons

Men en kort stund senare hade den passive föraren fått upp farten och passerade parets fordon på insidan – och körde på deras bil.

Inget av fordonen fick några större skador vid sammanstötningen och de båda förarna stannade till på en p-plats en bit bort.

Enligt paret var föraren som hade följt efter och kört på dem – en 32-årig man – aggressiv och irriterad och skrek ”varför har du så bråttom”.

När han därefter smet från platsen i sin bil utan att lämna några kontaktuppgifter åkte paret till polishuset och anmälde det inträffade.

Nu åtalas 32-åringen misstänkt för smitning från trafikolycksplats och brott mot trafikförordningen. Enligt åklagaren har han vid sin omkörning på insidan av parets bil ”inte lämnat ett betryggande avstånd i sidled mellan fordonen”.

32-åringen har nekat till brott och berättat att han hade lånat ut sin bil till en kompis som han inte vill namnge och den aktuella dagen satt han hemma och spelade tv-spel. På polisens fråga om varför bilderna som paret tog på gärningsmannen efter krocken stämmer mycket väl överens med hans passfoto, svarade 32-åringen ”inga kommentarer”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons