Annons
Växjö

Parhusen och idrottsplatsen prisas som årets i kommunen

Växjö • Publicerad 27 oktober 2022 • Uppdaterad 28 oktober 2022
Årets byggnadspris går till parhusen i Öja och den nybyggda idrottsanläggningen i Räppe tar hem årets träbyggnadspris.
Årets byggnadspris går till parhusen i Öja och den nybyggda idrottsanläggningen i Räppe tar hem årets träbyggnadspris.Foto: Växjö kommun

Nu har Växjö kommun delat ut årets byggnadspris och träbyggnadspris. Byggnadspriset gick till de faluröda parhusen i Öja utanför Växjö. Kommunens jury var imponerande att ett byggföretag på landsbygden som bygger hyresrätter. Men även över att arkitekturen bakom parhusen varit enkel och välartikulerad.

Årets träbyggnadspris till den nybyggda idrottsanläggningen i Räppe som invigdes tidigare i år. I kommunens motivering till det här valet säger man att träet som material utnyttjats till max och skapat en hållbar funktionell byggnad. Inte nog med det bidrar den till gemenskap både på och utanför plan, vilket de syftar till fotbollen som spelas där. Idrottsanläggningen ligger mellan Bäckaslöv och Bredvik.

Annons

Övriga nominerade till byggnadspriset var Chauffören 16 Öster – nybyggnad av flerbostadshus och Terminalen 2, Öjaby – Nybyggnad av industri och kontor. Till träbyggnadspriset var Thelestad 2, tillbyggnad av kontor, Stadshuset 1, Växjö stations- och kommunhus nominerade.

Fridhem Öja. Byggare/byggherre BiWi Bygg AB. Arkitekt: Sajt Arkitektstudio
Fridhem Öja. Byggare/byggherre BiWi Bygg AB. Arkitekt: Sajt ArkitektstudioFoto: Växjö kommun
Räppes nya fotbollsanläggning. Arkitekt: Arkitektbolaget Byggherre: Vöfab Byggentreprenör: BRA
Räppes nya fotbollsanläggning. Arkitekt: Arkitektbolaget Byggherre: Vöfab Byggentreprenör: BRAFoto: patrik Sundström black.se
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons