Annons
Växjö

Parkeringstillstånd införs vid skolor och förskolor – elever och lärare får betala

Växjö • Publicerad 26 juni 2024
Foto: Charlotte Stjernkvist

Vid parkeringarna vid kommunens förskolor och skolor är det idag fritt för alla att parkera. Men vissa skolors parkeringar upptas av bilar som inte tillhör personal, vårdnadshavare, elever eller andra besökare och därför vill kommunen nu införa reglering och övervakning av parkeringar vid vissa utvalda förskolor och skolor.

Förändringarna kommer att införas successivt under hösten vid förskolor och skolor där behov finns. Enligt förslaget ska det på de berörda förskolorna och skolorna vara verksamhetsparkering där tillstånd krävs på vardagar mellan klockan 06 och 16. Därefter ska det vara fri parkering till midnatt. Nattetid mellan 00 och 06 ska det vara parkering förbjuden. På helgerna ska det vara fri parkering mellan 06 och 00 och nattetid förbjuden parkering.

Annons

För att få parkera under verksamhetstid kommer det att krävas ett tillstånd för personal och elever som köps via en app och kostar 100 kronor per år.

Vilka förskolor och skolor som berörs kommer att fastställas framöver.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons