Annons
Växjö

Partidistriktet firar 100 år

Växjö • Publicerad 19 november 2022
Foto: Alexander Hall

I år firar Kronobergs Socialdemokratiska Partidistrikt 100-årsjubileum. På lördag uppmärksammas det på Kök11 i Växjö med bland annat panelsamtal mellan tidigare partidistriktsordföranden samt tal av Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Lena Hallengren och Kronobergs partidistriktsordförande Robert Olesen.

– Att få möjligheten att vara förtroendevald företrädare för Socialdemokraterna i Kronoberg, oavsett var i organisationen man befinner sig, är bland de finaste uppdrag man kan ha. Det är därför en ära för mig att få inneha medlemmarnas förtroende till uppdraget som den 11:e distriktsordföranden när vi nu firar 100 år, säger Robert Olesen i en kommentar.

Annons

Den 16 april 1922 presenterade ett förslag till ny distriktsindelning för partiet i Småland under Södra Smålands Socialdemokratiska Partidistrikts årskongress i Alvesta. Den 18 juni samma år konstituerades Kronobergs Socialdemokratiska Partidistrikt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons