Växjö

Partierna vill ha ett projekt som Neighbourhood för flickor

Växjö • Publicerad 25 maj 2023
Foto: Nadia Hagberg

Projektet Neighbourhood för pojkar mellan 10 och 19 år har hyllats i Växjö. Projektet syftar till förebyggande insatser för unga som befinner sig i riskmiljöer. Ungdomarna i projektet kan delta i exempelvis läxläsning, praktik och ledarskapsutbildningar och samlar poäng som kan omvandlas till olika belöningar.

Nu vill Allians för Växjö, med partierna M, KD och L, att kommunen tar initiativ för att hitta en eller flera aktörer som kan driva ett liknande projekt för flickor.

– Neighbourhood har visat sig vara framgångsrikt och betydelsefullt för de unga pojkar som deltagit och deltar i projektet. Nu vill vi att kommunen hjälper till att hitta aktörer som kan skapa ett liknande koncept för flickor och att ett formellt avtal skapas med en eller flera aktörer som kan driva projektet för flickor långsiktigt, säger Suzanne Frank (M), andre vice ordförande i Nämnden för arbete och välfärd.

I ett pressmeddelande beskriver partierna att de insatser som Neighbourhood gör är en viktig del på vägen för ungdomarna att ta en gymnasieexamen då de får stöd med läxor och att ha en god skolnärvaro. Dessutom får ungdomarna möjligheten till hjälp med praktik och att gå ledarskapsutbildningar.

– Vi behöver hitta aktörer som vänder sig till flickor så att de också kan få fler möjligheter till praktik och utbildningar som kan leda till jobb i framtiden, säger Per-Olof Hjälmefjord (KD), ledamot i nämnden för arbete och välfärd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.