Annons
Växjö

Partiet flyttar till ny lokal – inviger under kulturnatten

Växjö • Publicerad 26 januari 2023
Maria Garmer (V).
Maria Garmer (V).Foto: Pressbild

På lördag är det kulturnatt i Växjö. En aktivitet på den långa listan är Vänsterpartiets invigning av den nya partilokalen. Den kommer att ligga på Bäckgatan 14 i centrala Växjö. För den som kan sin lokalhistoria är det en lokal som tidigare huserat Ved-Karlsson.

– Idén om en ny partilokal väcktes under valrörelsen i fjol då vi hade många sociala aktiviteter och arrangemang som togs emot positivt och lockade mycket folk, säger Kristian Rappner som är ordförande i Vänsterpartiet Växjö.

Annons

– Vi ser att det finns behov av ett forum där människor kan mötas och prata, den nya lokalen känns som en naturlig del i hur vi vill arbeta utåtriktat.

Invigningen startar klockan 18 på lördag och pågår fram till klockan 21.

– Att ha en plats för arrangemang och aktiviteter är jätteviktigt, säger Vänsterpartiets kommunalråd Maria Garmer. Det ska vara lätt att nå sina lokala politiker, vår uppgift är att vara tillgängliga och nära invånarna. Jag ser mycket fram emot att möta människor på Bäckgatan och lovar att det kommer finnas nybryggt kaffe till den som har en fråga eller synpunkt.

– Att invigningen äger rum under kulturnatten känns bra, säger Maria. Kulturupplevelser skapar möten mellan människor och väcker tankar, känslor, föreställningar och frågeställningar. Vänsterpartiet driver en inkluderande kulturpolitik och ser kulturen som en viktig del av en fungerande välfärd. I en tid där regeringen sänker anslag till kulturskolan, skär kraftigt i budgeten för folkhögskolor och vill få till stånd en svensk kulturkanon är det viktigt att det finns en motvikt som värnar allas rätt till kultur och principen om armlängds avstånd.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons