Annons
Växjö

Partiet vill att kommunen satsar på city – föreslår flytt av torghandeln

Växjö • Publicerad 22 juni 2024
Växjö city.
Växjö city.Foto: Elvedin Basic

Antalet butiker i Växjö centrum har blivit färre samtidigt som det har blivit fler restauranger. Nu vill Centerpartiet i Växjö att kommunen satsar för att skapa ett mer livfullt centrum.

– Vi vill att Växjö Centrum ska bryta trenden och bli en pulserande plats igen. Ett levande centrum är inte bara trevligt för invånarna, det är också en viktig del av stadens marknadsföring och en central mötesplats för kommunens invånare och besökare, säger Claes Bromander från Centerpartiet.

Partiet föreslår bland annat att kommunen ska skapa förutsättningar för fler evenemang och kulturhändelser i centrum, införa kostnadsfri parkering i zon 1 mellan klockan 15-22 på vardagar och lördagar 12-22 för att öka tillgängligheten och locka fler besökare till centrum och utreda möjligheten att placera torghandeln längs Storgatan och anslutande gator vid tillfällen med färre torghandlare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons