Annons
Växjö

Patient fick fraktur i lårbenet efter vårdmiss

Växjö • Publicerad 20 februari 2022

Här saknas innehåll

En patient behandlades med läkemedel mot benskörhet mycket längre tid än rekommenderat. Det ledde till att patienten fick en fraktur i lårbenet.

Sjukvården kände sedan tidigare till att komplikationen av för lång behandlingstid med det aktuella läkemedlet är fraktur i lårbenet. Trots det behandlades patienten med läkemedlet under en mycket längre tid än de fem år som rekommenderas.

Annons

Orsaken är enligt regionen att datumet för den första behandlingen föll bort när vårdgivaren skulle föra över informationen från patientens pappersjournal till digital journal. Därav uppmärksammades inte den långvariga behandlingstiden.

Regionen skriver i ett pressmeddelande att man har arbetat med förebyggande informationsinsatser för att undvika att liknande inträffar igen. Händelsen är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg enligt Lex Maria.

Arkiv.
Arkiv.Foto: JOHANNA LUNDBERG
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons