Annons
Växjö

Patient på rättspsyk tog strypgrepp på annan patient

Växjö • Publicerad 29 november 2021
Rättspsykiatriska regionkliniken. Arkivfoto.
Rättspsykiatriska regionkliniken. Arkivfoto.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Region Kronoberg har Ivo-anmält en händelse där en patient tagit strypgrepp på en annan patient. En utredning ska nu göras för att undersöka om klinikens säkerhet har brustit.

Händelsen inträffade på rättspsykiatriska regionkliniken. Vid tillfället har en patient plötsligt tagit stryptag på en medpatient i ett allmänt utrymme på kliniken. Personalen kunde efter stor ansträngning avbryta incidenten.

Annons

– Vi tar alltid incidenter på allvar och anmäler enligt lag. I nuläget handlar det om att vi meddelar IVO om incidenten och att vi har för avsikt att göra en intern utredning av händelsen, säger biträdande verksamhetschef David Wirdelöv, i ett pressmeddelande.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons