Annons
Växjö

Patient väntade på hjärtundersökning – fick hjärtinfarkt

Kronoberg • Publicerad 9 december 2022
Region Kronoberg, arkivbild.
Region Kronoberg, arkivbild.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Enligt ett pressmeddelande ska en patient fått en hjärtinfarkt under tiden som personen väntade på en hjärtundersökning.

Patienten sökte vård med symptom som kan vara orsakade av hjärtsjukdom. Patienten fick en remiss för en hjärtundersökning på ett av länets sjukhus men under den långa väntetiden fick patienten en hjärtinfarkt.

Annons

”Vid en tidigare diagnos av hjärtsjukdomen skulle mer effektiva medicinska behandlingar ha kunnat påbörjats vilket skulle minskat risken för hjärtinfarkt”, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Hjärtinfarkten åtgärdades med ballongvidgning för att öppna upp förträngningar i kranskärlen. Verksamheten har utrett händelsen och genomfört åtgärder som ska förbättra tillgängligheten vid utredning av kranskärlssjukdom. Bland annat har resurser tillsatts gällande bemanning och teknisk utrustning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons