Annons
Växjö

Patienter tillåts välja läkare med enbart svenskt ursprung

På en privat tandläkarkliniken i länet tillåts patienter välja läkare med enbart svenskt ursprung.
Enligt en granskning från Dagens Nyheter ger kliniken dessutom instruktioner kring hur man ska gå tillväga.
Kronoberg • Publicerad 26 juli 2021
.
.Foto: Mikael Persson

Dagens Nyheter kan i en granskning avslöja att det i alla landets regioner finns vårdgivare som låter patienter välja att vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare.

Flera vårdgivare, däribland en privat tandläkarklinik i Kronoberg, ger dessutom konkreta instruktioner för hur man som patient ska gå tillväga för att se till att man får en etnisk svensk läkare eller tandläkare.

Annons

— Jag har Stina som är svensk. Moa är uppväxt här men adopterad. Så om du vill kan vi boka dig på Stina. Eller bara skriva in här att du bara vill träffa svenska tandläkare, säger personal vid kliniken till Dagens Nyheter.

Chefen på den privata tandläkarkliniken i Kronoberg skriver via mejl till Dagens Nyheter att det är ”beklagligt” och att det inte är något de står bakom.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons