Annons
Växjö

Påträffades på stulen elcykel värd 16 000 - hävdar att han lånat den

Växjö • Publicerad 10 mars 2023
Växjö Tingsrätt, montage.
Växjö Tingsrätt, montage.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I slutet av maj 2022 stals en elcykel till ett värde av 15 995 kronor. I september samma år påträffades en 27-årig man cyklandes på den stulna elcykeln.

I polisförhör hävdar han att han inte visste att den var stulen och att han lånat den av en kompis för att ta sig från punkt A till punkt B.

Annons

Växjö tingsrätt menar att det inte går att bevisa att 27-åringen visste att elcykeln var stulen. Däremot skriver man i domen att 27-åringen insett att det fanns en risk att cykeln inte var hans väns och därmed förstått att han eventuellt använde den olovligen. Nu döms han för olovligt brukande

Mannen hade även en mindra mängd narkotika och en kniv på sig. För det döms han, utöver olovligt brukande, även till narkotikabrott, ringa narkotikabrott och Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Påföljden blir skyddstillsyn.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons