Annons
Växjö

Pernilla Wahlgren sätter upp ny show – kommer till Växjö

Växjö • Publicerad 1 oktober 2023
Pernilla Wahlgren sätter upp en ny show med Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki.
Pernilla Wahlgren sätter upp en ny show med Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki.Foto: Robert Eldrim

De senaste åren har Pernilla Wahlgren gjort stor succé i tv-program som ”Wahlgrens värld” och ”Allsång på Skansen” och i de prisade föreställningarna ”Kort, glad och tacksam” och ”Pernilla Wahlgren har Hybris”. Nu står det klart att hon sätter upp en ny show i början av nästa år.

”Pernilla Wahlgrens happy ending – den första avskedsturnén” har premiär i Stockholm den 18 januari och kommer till Växjö konserthus den 6 april. Det beskrivs som en scenföreställning som ”spelar 100 minuter utan paus med sång, dans, sketcher och självklart lite naket”.

Annons

Ensemblen består av Pernilla Wahlgren och kvartetten Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson, Kim Sulocki och Ola Forssmed. Den sistnämnde är från Växjö. Edward af Sillén, som var med och regisserade och skrev manus till ”Pernilla Wahlgren har Hybris”, är regissör till den nya föreställningen.

Pernilla Wahlgrens två tidigare föreställningar sågs av över 350 000 människor på teatrar, konserthus och arenor. Föreställningar belönades med priset Årets Scenshow på Svenska Humorpriset 2018 och 2020.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons