Annons

Person påkörd på riksväg 25 – vägen avstängd

Hovmantorp • Publicerad 29 februari 2024
Trafikolycka utanför Hovmantorp den 29 februari.
Trafikolycka utanför Hovmantorp den 29 februari.Foto: Carl Carlert

Vid klockan 08 på torsdagen fick SOS larm om en trafikolycka på riksväg 25 öster om Växjö.

Enligt de första uppgifterna handlar det om en singelolycka mellan Hovmantorp och Furuby. Olyckan ska påverka trafiken i båda riktningar. Vid klockan 08.15 meddelade Trafikverket att det är stopp i trafiken och vägen är avstängd.

Annons

– Räddningstjänsten är framme och vägen är helt avstängd. Det rör sig om en påkörd person. Personen har blivit påkörd av en personbil, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan.

Den påkörda personen har lastats i ambulans och har förts till sjukhus, enligt operatören. Skadeläget och det närmare omständigheterna kring olyckan är i nuläget okända.

Även polisen är på plats och arbetar vid olycksplatsen.

– Det är oklara omständigheter. Det är en kvinna som har blivit påkörd på vägbanan och hon har förts till sjukhus. Jag har inga uppgifter om skadeläget, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

En stund senare meddelade Räddningstjänstsamverkan att vägen var öppen för trafik igen.

Vid tiotiden på torsdagsmorgonen meddelade Region Kronoberg att den påkörda kvinnan är mycket allvarligt skadad och hon ska opereras.

Daniel RydströmSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons