Annons
Växjö

Personliga tränaren: "Jag blir så ledsen över hetsen om att komma i form efter graviditeten”

Att träna under och efter graviditeten kan underlätta återhämtningen och ger dig mer energi att orka med din nya vardag med barn.
– Men man får tänka att det är som en rehabperiod precis som efter en skada. Lyssna på kroppen och ha nolltolerans mot smärta, säger den personliga tränaren Cornelia Roos i podden Babysnack.
Växjö • Publicerad 13 april 2022
Cornelia Roos har specialiserat sig på att coacha kvinnor under och efter graviditeten.
Cornelia Roos har specialiserat sig på att coacha kvinnor under och efter graviditeten.Foto: Anton Vasko

Cornelia Roos har tränat flera grupper av blivande och nyblivna mammor. Hon berättar i podden Babysnack att de allra flesta som kommer till henne är sugna på att komma igång med träningen men att hon tycker att det är viktigt att ta det lugnt i början.

– Ta ner ambitionsnivån lite. De flesta som är hos mig tränar en gång i veckan och kommer hur långt som helst på det, säger hon.

Annons

I podden pratar hon med programledaren Elin Herrlund om den mängd inlägg i sociala medier som uppmuntrar kvinnor att bli av med mammakilona så fort som möjligt.

– Den där hetsen gör mig så ledsen. Om du följer ett konto som talar om för dig hur du ska se ut efter graviditeten – avfölj! säger Cornelia Roos.

Anton VaskoSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons