Annons
Växjö

Pinchos har stängt i Växjö – nya beskeden om framtiden

Växjö • Publicerad 8 november 2022
Pinchos på Klostergatan i Växjö.
Pinchos på Klostergatan i Växjö.Foto: Calle Rydqvist

I slutet av september kom beskedet att den framgångsrike krögaren Allan Schwech slutar som franchisetagare för Pinchos i Växjö och att restaurangen ska hålla stängt tills en ny franchisetagare har hittats. I söndags höll restaurangen öppet för sista gången på ett bra tag.

Smålandsposten tog kontakt med Viveca Järhult, marknadschef på Pincho Nation AB, som berättar att det har varit stort intresse för att ta över restaurangen i Växjö.

Annons

– Det pågår ett par olika diskussioner med intressenter men det är alldeles för tidigt för att gå ut och berätta mer om det. Vi har en väldigt god känsla och det finns flera intresserade. Det ska kännas rätt för båda parter och vid sådana här processer kan det ta tid. Det ska bli en ny franchise och kanske en ny lokal, säger hon.

Hyresavtalet ägs av Allan Schwech bolag och det är oklart vad som händer med avtalet och lokalen. När Pinchos i Växjö kan öppna igen beror på hur lång tid processen med att välja den nya franchisetagaren, när denne kan vara på plats och när restaurangen är redo att ta emot gäster igen.

Foto: Kajsa Fors
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons