Annons
Växjö

Pinchos stänger i Växjö – krögaren lämnar

När Allan Schwech lämnar som franchisetagare för Pinchos i Växjö kommer kedjan att hålla restaurangen stängd till dess att en ny franchisetagare har hittats.
– Med en lokal duktig restauratör som är beredd att lägga sitt hjärta och tid i restaurangen vet vi att Pinchos i Växjö har alla förutsättningar att fortsätta vara en lönsam och välbesökt restaurang, säger Jan Wallsin, vd på Pinchos Nation AB.
Växjö • Publicerad 7 oktober 2022
Pinchos i Växjö håller stängt i väntan på en ny franchisetagare.
Pinchos i Växjö håller stängt i väntan på en ny franchisetagare.Foto: Calle Rydqvist

Efter fem år har krögaren Allan Schwech beslutat att lämna som franchisetagare för Pinchos i Växjö. Beslutet innebär också att den populära restaurangkedjan på Klostergatan från och med den 7 november kommer att hålla stängt till dess att Pinchos hittat en ny franchisetagare som vill driva restaurangen.

Allan Schwech driver sedan tidigare flera restauranger, däribland Umami Monkey och Umami Grill på Storgatan i Växjö. Han ska framöver också öppna Umami Grill i centrala Stockholm.

Annons

– För oss är det självklart att Växjö även i fortsättningen ska ha en Pinchos-restaurang och vi ser fram emot att hjälpa rätt person att starta upp i ny regi. Pinchos i Växjö är en välbesökt restaurang med många trogna stamgäster. Med en lokal duktig restauratör som är beredd att lägga sitt hjärta och tid i restaurangen vet vi att Pinchos i Växjö har alla förutsättningar att fortsätta vara en lönsam och välbesökt restaurang, säger Jan Wallsin, vd på Pinchos Nation AB.

Pinchos öppnade i Växjö 2016 och omsatte innan pandemin ungefär 15 miljoner kronor per år.

Allan Schwech, Pinchos.
Allan Schwech, Pinchos.Foto: Tommy Svensson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons