Annons

Pizzeria-familjer i våldsamma bråk – två män döms till fängelse

Konflikten mellan de båda familjerna – som har kopplingar till två pizzerior – blossade upp under sommaren och ledde till flera våldsamma konfrontationer i Växjö. Nu döms två män i familjerna till fängelse för grov misshandel.
Växjö • Publicerad 16 oktober 2023
Foton från polisens förundersökning. I mitten den kockkniv som låg kvar på p-platsen efter gängslagsmålet i juli.
Foton från polisens förundersökning. I mitten den kockkniv som låg kvar på p-platsen efter gängslagsmålet i juli.

Nyligen rapporterade vi att två män i 35–50-årsåldern – som tillhör två olika familjer som har kopplingar till två pizzerior i Kronobergs län – stod åtalade misstänkta för grov misshandel.

De båda familjerna hade tidigare varit vänner men en konflikt hade uppstått i samband med att en medlem i den ena familjen skulle börja arbeta i den andra familjens restaurang.

Annons

Vid två tillfällen under sommaren drabbade medlemmar i de båda familjerna samman i närheten av butiken Snabbgross på Arabygatan i Växjö. Vid det första tillfället, i juli, ryckte polis och ambulans ut sedan ett tiotal män slagits med tillhyggen som knivar, käppar och påkar. Två män i den ena familjen skadades svårt där den ene blev knivskuren i foten och den andre blev stampad i huvudet när han låg nerslagen på marken.

Före det stora slagsmålet på p-platsen hade det förekommit misslyckade medlingsförsök mellan familjerna om ”att sluta fred”.

En månad senare drabbade man samman igen utanför Snabbgross. Denna gång var det mannen som hade blivit stampad på som körde på en man i den andra familjen med sin bil. Den påkörde mannen klarade sig undan med lindriga skador.

”Att skadorna inte blivit värre eller att XX inte träffades fullt ut av bilens front framstår som en ren tillfällighet”, skriver Växjö tingsrätt i domen och dömer mannen som körde bilen för grov misshandel till ett år och sex månaders fängelse.

En man i den andra familjen döms även han för grov misshandel. Han kunde pekas ut på en mobilfilm från storslagsmålet i juli där han ses stampa den andre mannen i huvudet och följa upp det med flera knytnävsslag i hans ansikte. Även han straffas med 18 månaders fängelse.

Båda männen nekade vid rättegången till brott och hävdade att de endast hade agerat i nödvärn vid bråken.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons