Annons
Växjö

Planer på nybygge på strandtomt stoppas

Växjö • Publicerad 12 september 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

I vintras fick ett par som bor längs med Helgasjön dispens från kommunen för ett nybygge vid sin fastighet. Paret vill bygga en större förrådsbyggnad i ett skogsområde intill sin villa. I byggnaden ska skogsmaskiner som behövs för att sköta om marken förvaras.

Kommunen gav dispens eftersom det berörda området sedan tidigare är en grusad yta i skogsområdet och ytan anses redan ”tagits i anspråk på ett sätt som gör att det saknas betydelse för strandskyddet”, skriver Smålandsposten.

Annons

Länsstyrelsen gav tummen ner för byggplanerna, varpå paret tog ärendet till mark- och miljödomstolen. Nu har domstolen gått på länsstyrelsens linje och konstaterar i domen att den grusade ytan i dag är tillgänglig för allmänheten och därför ”väger det allmänna intresset av att bevara strandskyddet tyngre än de klagandes intresse”, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons