Annons
Växjö

Planerat skolbygge i Växjö stoppas

Växjö • Publicerad 14 maj 2024
Den planerade förskolan, skolan och idrottshallen på Bäckaslöv kommer inte byggas.
Den planerade förskolan, skolan och idrottshallen på Bäckaslöv kommer inte byggas.Foto: Illustrationsbild Altura/Turako

En förskola för 180 barn, en grundskola för 600 elever och en idrottshall planerades att byggas på Bäckaslöv. Men nu har hela projektet blåsts av.

Bygglovet för skolbygget klubbades igen men på grund av rådande konjunktur och världsläget har projektet dragit ut på tiden och kommunen gick inte med på att förlänga markanvisningsavtalet som företagen Turako, Altura och Raul Wallenbergskolan hade ansökt om för att få längre tid på sig att bygga.

Annons

”Tyvärr har ju bostadsmarknaden stannat av vilket gör att behovet av skolan skjutits på framtiden. Vi hade gärna fullföljt våra åtaganden trots tidsförseningen men har respekt för att kommunen på grund av detta vill återta kontrollen över projektet i förhållande till deras övergripande planering i Växjö”, skriver Ola Klinthäll, vd för Turako, i ett meddelande till Smålandsposten.

Hittills har 6,5 miljoner kronor lagts ner på projektet fram till bygglovet och nu föreslås Växjö kommun ta halva notan.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons