Annons
Växjö

Planerna på nytt höghus i centrum gick om intet

Växjö kommun och fastighetsägaren kunde inte komma överens. Då gick planerna på ett nytt lägenhetshus mittemot stadsbiblioteket om intet.
Växjö • Publicerad 18 oktober 2022
Fastigheten som nu förblir obebyggd. Arkivfoto
Fastigheten som nu förblir obebyggd. Arkivfoto

Planerna på ett nytt lägenhetshus, som skulle förtäta Växjö centrum i korsningen Liedbergsgatan–Lärkgatan, tog form redan år 2017.

Kommunen ställde sig först positiv till fastighetsägarens planer på en ”profilbyggnad” längs med Liedbergsgatan – mittemot Stadsbiblioteket och Dockanhuset – som skulle innehålla ett 30-tal lägenheter och bli mellan sex och åtta våningar högt.

Annons

Stadsbyggnadskontoret fick i uppdrag att börja ta fram en ny detaljplan för fastigheten, som krävdes för att tillåta nybygget.

Men sedan tog det stopp. Kommunen och fastighetsägaren kunde inte komma överens om lägenhetshusets utformning eller byggnadsvolymerna.

Nu – fem år efter fastighetsägarens första ansökan om detaljplaneändring – har byggnadsnämnden beslutat att ärendet ska avslutas eftersom ”ingen överenskommelse om lämplig bebyggelse på platsen har kunnat nås”.

Enligt nämnden har ärendet blivit inaktuellt och därför avskrivs nu hela byggprojektet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons