Annons
Växjö

Planerna på rund brygga i Växjösjön stoppas

Växjö • Publicerad 27 oktober 2022
Den runda bryggan planerades att byggas på pålar en bit ut i Växjösjön.
Den runda bryggan planerades att byggas på pålar en bit ut i Växjösjön.Foto: Illustration från bygglovshandlingarna

I somras godkände byggnadsnämnden i Växjö kommun ett bygglov för en rund brygga en bit ut i Växjösjön i höjd med restaurangen 4 Krogar. Den cirka 450 kvadratmeter stora träbryggan skulle sträcka sig 60 meter ut i vattnet och vara omkring 40 meter i diameter. Det skulle koppla samman Växjösjön mer med centrumkärnan och öka attraktionskraften.

Flera privatpersoner valde att överklaga bygglovet till länsstyrelsen och nu stoppas planerna på bryggan. Bryggan behöver inte något bygglov men länsstyrelsen anser att den skulle strida mot gällande detaljplan för området.

Annons

”Anläggande av den aktuella bryggan skulle innebära ett stort överskridande av tillåten byggrätt eftersom detaljplanen anger att vattenområdet ska hållas öppet”, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Enligt Smålandsposten som varit i kontakt med Per Sandberg, chef för kommunens samhällsbyggnadsförvaltning, kommer kommunen inte överklaga beslutet i nuläget. Planerna kommer inte bli verklighet nu utan kommunen kommer eventuellt att göra en ny bygglovsansökan om ett par år.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons